Ohjeita ja apua koronapassin tulostamiseen Vantaalla

Tiedote

Vantaa on koonnut kaupunkilaisten avuksi tietopaketin EU:n koronatodistuksen eli koronapassin tulostamisesta. Tästä tiedotteesta löydät vinkkejä koronapassin omatoimiseen lataamiseen ja tulostamiseen. Koronapassin tulostamiseen on myös tarjolla monenlaista apua.

Tarkempia tietoja koronapassista löydät THL:n nettisivuilta. Koronapassiin tarvittavat rokotustiedot tai testaustulokset voivat päivittyä Omakantaan viiveellä. Koronapassi on kuitenkin aina tulostettavissa viimeistään 5 vuorokauden sisällä toisen koronarokotuksen ottamisesta. Jos tarvitset apua koronapassin tulostamiseen, huomioithan mahdollisen viiveen ennen palveluihin saapumista. Näin autat ehkäisemään ruuhkia.

Tulostettua EU:n koronatodistusta ei tarvitse päivittää koronapassikäyttöä varten heti kolmannen rokotuksen jälkeen. Toisen rokotteen ottamisen jälkeen ladattua todistusta voi käyttää koronapassina 12 kuukauden ajan sen jälkeen, kun se on haettu Omakannasta tai terveydenhuollosta, vaikka henkilö olisi jo saanut kolmannen tehosterokotteen.

Tallenna tai tulosta koronapassi Omakannasta

Usein kaikkein helpointa ja nopeinta on ladata koronapassi itse Omakannasta. Löydät ohjeet koronapassin lataamiseen kanta.fi:n Koronatodistus ja koronapassi -sivulta.

Omakannasta ladatun pdf-tiedoston voi tallentaa omaan puhelimeensa tai muulle laitteelle tai siitä voi ottaa kuvakaappauksen. Voit myös tulostaa pdf-tiedoston paperille.

Tilaa tulostettu koronapassi terveydenhuollosta kotiosoitteeseesi

Voit saada paperisen koronatodistuksen Vantaan terveydenhuollosta, kun olet hyvissä ajoin yhteydessä Maisa-viestillä tai terveysaseman puhelinpalveluun. 

Saat todistuksen:
1) Ensisijaisesti postitse,
tai
2) noutamalla todistuksen joko Dixin Vantaa-infosta tai etukäteen sovittuna aikana omalta terveysasemalta tai koronarokotuspisteeltä.

Jos huomaat rokotustodistuksessasi virheitä tai todistus ei ole muodostunut 5 vuorokauden sisällä rokotuksen saamisesta, lähetä sähköpostitse soittopyyntö ja yhteystietosi koronarokotus@vantaa.fi.

Tulosta koronapassi kirjastossa

Koronapassin voi tulostaa useissa Vantaan kirjastoissa. Vantaan kirjastoissa tulostaminen asiakaskoneilta on rajoitetussa määrin maksutonta.

Tulostuspalvelua tarjoavat

Kirjastojen osoitteet ja aukioloajat löytyvät niiden omilta sivuilta.

Henkilökunta opastaa tarvittaessa koronapassin lataamisessa, tulostamisessa tai kuvakaappauksen ottamisessa. Ota mukaasi kirjastoon vahvaan tunnistautumiseen vaadittavat tunnukset. Tunnukset voivat olla esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Kirjasto voi auttaa kaikissa muissa vaiheissa paitsi Omakantaan kirjautumisessa. Tulostuspalvelun käyttö vaatii sähköpostiosoitteen.

Tulosta koronapassi asukastilalla

Koronapassin voi tulostaa useilla Vantaan asukastiloilla:

Huomioithan, että asukastilat ovat kiinni 23.12.2021–2.1.2022.

Henkilökunta opastaa tarvittaessa koronapassin lataamisessa, tulostamisessa tai kuvakaappauksen ottamisessa. Ota mukaasi vahvaan tunnistautumiseen vaadittavat tunnukset. Tunnukset voivat olla esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Asukastilan henkilökunta voi auttaa kaikissa muissa vaiheissa paitsi Omakantaan kirjautumisessa.

Koronapassin tulostaminen Tikkurilan Vantaa-infon koronapassipisteellä

Tikkurilan Vantaa-infon (Ratatie 11, 2. krs) koronapassipiste palvelee vantaalaisia 16.12. alkaen. Piste toimii jonotusperiaatteella. Pisteellä sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilökunta tulostaa koronapassin. Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät voi tulostaa koronapassia omatoimisesti tai avustettuna.

Pisteellä asioivilla on oltava Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Todistusta tarvitsevan henkilön (esim. lapsi) tulee olla mukana todistusta tulostettaessa.

Koronapassipiste on avoinna Vantaa-infon aukioloaikojen mukaisesti:

  •  ma–ke klo 8.45–16.30
  •  to klo 12–17
  •  pe klo 7.45–15.30

Huomioithan joulun ja vuodenvaihteen poikkeusaikataulut. Tikkurilan Vantaa-info on torstaina 23.12. avoinna klo 7.45–15 ja perjantaina 31.12. suljettu.

Koronapassin tulostaminen terveydenhuollossa ajanvarauksella

Tarvittaessa vantaalaiset voivat noutaa koronapassin erikseen sovittuna aikana joko omalta terveysasemalta tai sovitulta koronarokotuspisteeltä. Todistusta tarvitsevan henkilön (esim. lapsi) tulee olla mukana todistusta tulostettaessa. Voit jättää takaisinsoittopyynnön puhelimitse kello 8–12 oman terveysasemasi puhelinnumeroon tai jättää yhteydenottopyynnön Maisan kautta. Lisätietoja löydät Terveysasemat-sivulta.

Miten saan koronapassin alaikäiselle?

Huoltajat eivät pääse tarkastelemaan yli 10-vuotiaiden lasten tietoja kanta.fi:stä. Jos alaikäinen tarvitsee koronapassin, hänelle kannattaa ensisijaisesti hankkia keino käyttää vahvaa tunnistautumista mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilötodistus, jonka avulla voi tunnistautua verkkopalveluihin, jotka edellyttävät vahvaa tunnistautumista. Mobiilivarmenteessa on pääsääntöisesti 13 vuoden alaikäraja. Voit tiedustella mobiilivarmenteen käyttöönottoa operaattoriltasi. Verkkopankkitunnuksia lapselle voi hakea pankista.

Jos sähköinen asiointi ei ole mahdollista, lapselle tai nuorelle voidaan tulostaa koronapassi. Paperisen todistuksen voi saada esimerkiksi Tikkurilan Vantaa-infon koronapassipisteeltä. Todistusta tarvitsevan henkilön on oltava mukana todistusta tulostettaessa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.

Tarvitsetko lisätietoja?

Jos sinulla on yleisiä kysymyksiä koronapassiin liittyen, voit soittaa Vantaan koronaneuvontaan, p. 09 8395 0070. Palvelu tarjoaa yleisneuvontaa ma–pe klo 8–15.30.

Jos huomaat koronapassissasi virheitä tai puutteita, lähetä sähköpostilla yhteystietosi ja soittopyyntö osoitteeseen koronarokotus@vantaa.fi.

Lue lisää