Vantaan kaupunki ottaa käyttöön koronapassin tilaisuuksissaan

Tiedote

Vantaan kaupunki ottaa käyttöönsä koronapassin eli EU:n digitaalisen koronatodistuksen kaikissa yleisötilaisuuksissa, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Koronapassia käytetään myös osassa asiakastiloja. Koronapassi kysytään kaikilta 16-vuotilaita tai sitä vanhemmilta henkilöiltä. Samassa yhteydessä kysytään myös henkilöllisyystodistus. Alle 16-vuotiaat pääsevät tilaisuuteen vapaasti ilman koronapassia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 2. joulukuuta 2021, että tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Yleisötilaisuudessa rajoitus koskee koko tilaisuuden kestoa ja aluetta. Lisäksi aluehallintovirasto edellyttää sekä yleisölle avoimien tilojen että rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käyttöä järjestettävän siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Päätös on voimassa 4.–31.12.2021.

Toiminnanharjoittajilla on mahdollisuus välttyä rajoituksilta edellyttämällä koronapassia. Tällä perusteella Vantaan kaupunki ottaa käyttöön koronapassin rajoitusten sijaan kaikissa niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista. Koronapassia voidaan edellyttää 16-vuotiaalta tai sitä vanhemmalta henkilöltä.

Tartuntatautilain mukaan koronapassia voidaan edellyttää tiloihin pääsyn ehtona seuraavissa:

  1. yleisötilaisuuksiin käytettävät sisä- ja ulkotilat
  2. ravitsemisliikkeet
  3. kuntosalit ja muut urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat
  4. yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä tai läheisyydessä olevat pukuhuonetilat
  5. tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  6. huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  7. sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  8. museot, näyttelytilat ja muut vastaavat kulttuuritilat

Avainsanat

PääkaupunkiseutuKoronavirusCovid-19