Kerros- ja rivitalotontit

Asiasanat

RakentaminenAsuminen

Kaupunki myy ja vuokraa sekä kerros- ja rivitalotontteja että yhtiömuotoisia pientalotontteja.

Rivitalo ja piha, jota kunnostetaan.

Kaupunki luovuttaa ammattimaiseen rakentamiseen suunnatut rakentamiskelpoiset kerros- ja rivitalotontit sekä yhtiömuotoiset pientalo- ja pienkerrostalotontit pääsääntöisesti hakumenettelyiden sekä hinta- ja laatukilpailujen kautta.

Asuntotonttien luovutuksella kaupunki varmistaa osaltaan asuntotuotantotavoitteiden toteutumisen. Kaupungin tehtävänä on huolehtia asuntoalueiden sosiaalisesta eheydestä sekoittamalla asuntojen rahoitus- ja hallintamuotoja. 

Kaupungilla on toistaiseksi voimassa olevat tuottajamuotoisten asuntotonttien luovutusperiaatteet, -ehdot ja -hinnat (kaupunginhallitus hyväksynyt 5.3.2018). Selkeät luovutusperiaatteet varmistavat tontinsaajien tasapuolisen kohtelun ja kertovat toimijoille tarkemmin kaupungin toimintatavoista ja periaatteista tontinluovutuksessa.

Tonttihauista ja -kilpailuista tiedotetaan kaupungin nettisivuilla. Mikäli haluat liittyä sähköpostilistalle, jonka kautta asuntotonttien hakumenettelyistä tiedotetaan, voit ilmoittaa yhteystietosi kerros- ja rivitalotonttien yhteyshenkilöille.

Lisätietoja

Elisa Ranta
asumisasioiden päällikkö
043 826 9419 elisa.ranta@vantaa.fi
Marja Hannikainen
maankäyttöinsinööri
marja.hannikainen@vantaa.fi

Avainsanat

Tontit