Koronarokotukset

Asiasanat

TurvallisuusTerveysAsukkaat

Täältä löydät ajankohtaista tietoa koronarokotuksista.

 

Koronarokotuksia annettu Vantaalla 335 000

Kohderyhmät

Rokotusten kohderyhmiin kuuluvat voivat hakea rokotuksen miltä tahansa Vantaan koronarokotuspisteeltä. Poikkeuksena 5–11-vuotiaat, joille käytetään pienempää annosta BioNTech-Pfizerin koronarokotteesta.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus. Lataa huoltajan suostumuslomake.

Rokotuspisteet ja ohjeet rokotuspaikalle saapumiseen

Klikkaa näkyviin Vantaan koronarokotuspisteet, aikataulut ja linkki ajanvaraukseen.

Ehdota meille seuraavaa pop up -rokotuspisteen paikkaa vastaamalla yhden kysymyksen kyselyyn sivuillamme.

Kun saavut rokotuspisteelle, muista:

  • turvavälit
  • kasvomaski
  • käsi- ja yskimishygienia.

Saattaja voi tulla rokotuspaikalle sisään ainoastaan silloin, jos rokotettava henkilö ei selviydy yksin rokotustilanteesta.

5–11-vuotiaiden koronarokotukset

Vantaa tarjoaa koronarokotetta kaikille 5–11-vuotiaille lapsille. Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Tästä syystä rokotuspisteellä ei samalla hetkellä rokoteta muita kuin 5–11-vuotiaita.

Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Molempien huoltajien on täytettävä suostumuslomake ennen kuin lapsi voidaan rokottaa. Suosittelemme, että huoltajat täyttävät lomakkeen ennen rokotuspisteelle saapumista. Myös huoltajien allekirjoittama vapaamuotoinen suostumuslomake käy.

Toimi näin saapuessasi rokotuspisteelle

  • Varaa aika etukäteen koronarokotusaika.fi-järjestelmässä tai puhelimitse numerosta 09 5844 3030
  • Saavu paikalle täsmällisesti, jotta piste ei ruuhkaudu.
  • Huolehdi koko rokotuksen ajan sekä omasta että lapsesi käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä.
  • Kaikille alle 12-vuotiaille tarjotaan maskia rokotuspisteellä. Maskin käyttö on vapaaehtoista alle 12-vuotiailta.

5–11-vuotiaiden rokotuspisteet

Katso täältä 5–11-vuotiaiden rokotuspisteet ja huomioi, että tämän ryhmän rokotukset edellyttävät aina ajanvarauksen etukäteen.

EU:n koronatodistus

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta:

  • todistuksen koronarokotuksesta
  • todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta
  • todistuksen sairastetusta koronasta

Lue lisää koronatodistuksesta THL:n nettisivuilta. Lataa koronatodistus Omakannasta.

Henkilöille, jotka eivät itse voi käyttää Omakantaa tai valtuuttaa toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, voidaan tulostaa paperinen todistus terveydenhuollosta. Tällöin on oltava hyvissä ajoin yhteydessä terveydenhuoltoon Maisa-viestillä tai terveysaseman puhelinpalveluun. Todistusta tarvitsevan henkilön (esim. lapsi) tulee olla mukana todistusta tulostettaessa.

Saat todistuksen:

1) Ensisijaisesti postitse,

tai

2) Noutamalla todistuksen joko Dixin Vantaa-infosta tai etukäteen sovittuna aikana omalta terveysasemalta tai koronarokotuspisteeltä.

Jos huomaat rokotustodistuksessasi virheitä tai todistus ei ole muodostunut 5 vuorokauden sisällä rokotuksen saamisesta, lähetä sähköpostitse soittopyyntö ja yhteystietosi koronarokotus@vantaa.fi.

Pääkaupunkiseudun kunnat eivät pysty myöntämään EU-koronarokotustodistusta kolmansissa maissa rokotetuille. Muissa EU-jäsenvaltiossa rokotteen saaneet saavat rokotustodistuksen siitä maasta, missä rokotteen on saanut. Muiden EU-valtioiden rokotustodistukset ovat yhteensopivia Suomen rokotustodistuksen kanssa ja ne toimivat samalla periaatteella.

Rokotuskattavuus

Vantaan rokotuskattavuuden edistymistä voi seurata  täältä

Katso video koronarokotuksista

Avainsanat

KoronavirusCovid-19Rokotus