Saavutettavuusseloste

Asiasanat

Tieto- ja hallintopalvelutViestintä

Beta.vantaa.fi-verkkopalvelun saavutettavuusselosteessa kerrotaan verkkopalvelun saavutettavuudesta ja saavutettavuuspalautteen antamisesta. Sivusto on kehitysvaiheessa ja sisältää vielä saavutettavuusvirheitä. Projektiryhmän arvio 2.11.2021.

Tervetuloa, tämä on Vantaan kaupungin verkkosivuston saavutettavuusseloste.

Tämä saavutettavuusseloste koskee vantaa.fi-sivustoa. Seloste viimeistellään ennen kuin tämä sivusto muuttuu viralliseksi vantaa.fi-sivustoksi. Ulkopuolinen toimija arvioi tämän digipalvelun saavutettavuuden.

 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tässä kuvataan millainen saavuutettavuuden taso on arviointihetkellä. 

Jos verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen, tässä kuvataan, miltä osin saavuetttavuusvaatimukset eivät vielä täyty.

Anna palautetta

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme. Kerro saavutettavuuspuute meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Verkkolomakkeella

Anna saavutettavuuspalautetta verkkolomakkeella Vantaan palautepalvelussa  > Hallinto ja talous > Aihe: verkkosivut, osoite https://asiointi.vantaa.fi/anna-palautetta. 

Sähköpostilla

Palautteen voi antaa sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@vantaa.fi

Muilla tavoin

Palautteen voi myös antaa asioimalla Vantaa-infossa tai soittamalla Vantaa-infon palvelunumeroon.

Tarjolla digitukea

Tarjoamme tukea Vantaan verkkopalveluiden käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole vielä saavutettavissa. Digitukea on tarjolla Vantaa-infoissa ja kirjastoissa.

Digituki

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Oikeutesi, saavutettavuusvaatimukset.fi

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Julkisten verkkopalveluiden tulee olla saavutettavia

Vantaan kaupunki on sitoutunut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaikessa toiminnassaan ja päätöksenteossaan. Digitaalinen saavutettavuus on tärkeä osa yhdenvertaisuuden edistämistä. Siksi olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. 

Vantaan verkkopalveluiden uudistuksissa sitoudutaan tuottamaan verkkopalvelut kaikkien saavutettaviksi. Vantaa.fi-verkkosivuston uudistusprojekti on parhaillaan käynnissä. Saavutettavuus on tärkeä kriteeri vantaa.fi-uudistuksessa. Beta.vantaa.fi julkaistaan vuoden 2021 aikana.

Saavutettavuusvaatimukset perustuvat digipalvelulakiin. Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 3 luku Digitaalisten palvelujen saavutettavuus, finlex.fi

Avainsanat

SaavutettavuusDigituki